torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 10 - Glögijuustokakku

Tämän luukun takaa paljastuu yksin mun suosioon nousseista ohjeista, nimittäin jouluistakin jouluisempi glögijuustokakku. Tämä kakku jos joku maistuu joululle. Glögin ystäville tämä on oikeasti unelmien täyttymys.

Kakkuun tarvitset:

P O H J A

150 g pipareita, 150 g oli todella vähäinen määrä, joten laitoin kaksinkertaisen määrän.
50 g voita

T Ä Y T E 

4 liivatelehteä
2-4 dl kuohukermaa, alkuperäisessä ohjeessa oli 2 dl kermaa, mutta halusin kakusta kuohkeamman joten itse käytin 4 dl kermaa.
(1 tl piparkakkumaustetta) Itse jätin tämän mausteen joukosta pois.
(ripaus vaniliinisokeria) Ei ollut alkuperäisessä ohjeessa, mutta itse lisäsin kerman joukkoon.
(2 tl kanelia) Tätäkän ei ollut alkuperäisessä ohjeessa mainittu, mutta tahdoin täytteeseen vähän enemmän joulun makua.
2 rkl tummaa glögiä
400 g maustettua rahkaa; luumu-kaneli

K I I L L E

3 dl tummaa glögiä
2-3 liivatelehteä

K O R I S T E L U U N

valkosuklaata

Ihan ensimmäisenä vuorataan irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sen tehtyäsi aloita pohjan valmistus. Murskaa piparit ja sulata voi. Yhdistä voi ja piparkakut. Painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

7

77

777

Laita pohja jääkaappiin kylmettymään täytteen valmistuksen ajaksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja (mausta piparkakkumausteella, vaniliinisokerilla ja kanelilla.) Seuraavaksi kuumennetaan glögi kattilassa kiehuvaksi ja sulatetaan lionneet liivatelehdet glögin sekaan.

77777

789

Lisää rahka kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada kuuma liivateglögiseos kermarahkaseokseen ja sekoita hellästi sekaisin. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta siistiksi.

7778

78

79

Kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen kiilteen valmistamista. Kiilteen valmistamisen jälkeen kakun tulisi jähmettyä yön yli.

Kun kakku on jähmettynyt, valmistetaan kiille. Liota liivatteet samalla tapaa kuin täytettä valmistaessa. Kuumenna ½ dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu glögi kylmänä ja kaada varovasti kakun päälle, Kakun annetaan hyytyä vielä noin tunnin verran ja sitten kakku on koristelua vaille valmis. Raastoin valkosuklaata kokonaan hyytyneen kakun päälle.

2

Loistava herkku joulupöytään ja miksei muulloinkin tämä ihanuus maistuisi! Unohdin valmiin kakun kuvata ennen kuin seoli syöty, joten siitä ei valitettavasti ole kuvaa. Komea kakku kumminkin!

12 kommenttia:

  1. Ihanalta reseptiltä vaikuttaa, täytyypä kokeilla tehdä jouluksi:)

    Terkuin Harriet, http://harrietjulia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Oi kun näyttää hyvältä :P :) tätä teen kyllä viikonloppuna
    http://sanjaamanda.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Oon tainnu joskus tommosta syödäkin ja jos oikeen muistan ni oli kyllä hyvää! :)

    http://matildanieminenmusic.blogspot.se/

    VastaaPoista
  4. Oi näyttää todella hyvältä! Sääli ettei täällä myydä glögiä ni ei ainakaan ihan vielä pääse testaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä ihmeessä asut, kun siellä ei myydä glögiä :o Mikä menetys!

      Poista
  5. Aivan upeaa, kuinka jaksat panostaa kuviisi! Ja ulkoasuakin olet muokannut, ihana! :3 Keep going ♥

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Pakko koittaa tätä myös! Näyttää ylihyvältä! :-)

    http://katariinamaris.blogspot.fi/

    VastaaPoista