sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Maailman nopeimmat muffinssit

Moikka! Sunnuntai on yleensä mulla sellainen hölläilypäivä. Ei siis siinä mielessä, että söisin vain herkkuja ja makaisin sängyn pohjalla, mutta sunnuntaisin vain ollaan. Silloin ei oikeasti tule tehtyä mitään. Juusolta tullessani kotiin mun herkkuhammasta alkoi kolottamaan ihan hirveästi. Kolusin kaikki kaapit läpi, että olisiko löytynyt edes pari keksiä joilla olisin saanut himot kuriin. Silloin tietenkään ei mitään hyvää kaapeissa ole, kun sitä hyvää mieli tekee. Tovin koluttuani löysin Ikeasta ostetun muffinssitaikinan. En ollut muistanutkaan, että meillä sellainen on.




Luin purnukan kyljestä ohjeet muffinssien tekoon ja ei muutakuin töihin. Purnukassa oli siis valmis taikinamassa, mutta sekaan piti lisätä 2,5 dl vettä ja lopuksi ravistaa sekaisin ja siinä se kaikessa kauneudessaan olikin. Itse tosin lisäsin veden sijasta maitoa, mutta ilmeisesti molemmilla nesteillä toimii. Lopuksi kaadoin purkista taikinaa muffinivuokiin, jokaisen vuoan täytin puolilleen. Purkista tulee noin 15 muffinia. 


Todella helppo ja nopea herkku! Muffineja paistetaan 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia ja sitten vain herkuttelemaan. Suoraan sanottuna olen minä ennen paljon parempiakin muffinsseja syönyt, mutta kyllä nuo paremman puutteessa menee. Jos siis olet aikeissa käydä Ikeassa, nappaa mukaasi tälläinen muffinitakinaboksi kaappiin jemmaan ja valmista muffineja sellaisena päivänä, kun mitään muuta herkkua ei kaapeissa ole.


Näin loppuun kysyn teiltä vielä, kun joulukuu on kohta jo täällä ja olen ajatellut pistää pystyyn joulukalenterin tänne blogin puolelle, joten kertokaa minulle ideoita näihin luukkuihin! Millaisia postauksia tahtoisitte minun joulukalenteriin tekevän?

14 kommenttia:

  1. Oi ihanaa joulukalenteri! Ainakin joululahjatoivelista ois tosi kiva, myöskin jotai ehkä DIY ohjeita esim joulukorteista tai koristeista, tai vaikkapa sun omia lemppari joulubiisejä! :-)

    VastaaPoista
  2. Ois ihana lukea sun DIY postauksia, joulusia :) ps, nyt alkoi itelläki tehä mieli muffinsseja :( charlotta-sofia.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinnässä on juurikin diy postauksia, kunhan vain saisi ideaa että millaisia :)

      Poista
  3. Eksyin blogiisi vasta, ja sait samalla uuden lukijan :) Joulukalenteri idea on tosi kiva, esimerkiks reseptejä jouluun ois kiva lukee :)

    http://s-underthesamestars.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana, tervetuloa lukemaan! :) Olen päättänyt, että ainakin muutama jouluinenresepti tulee löytymään luukuista ;)

      Poista
  4. Onpas helppoja! Monesti tommosista valmisleivoksista vaan tulee tosi teennäisen makuisia. Mutta nää ilmeisesti olivat ihan hyviä jopa? Täytyykin seuraavan kerran Ikeaan eksyessä napata yksi purkki matkaan ja kokeilla. :) Täälläkin sunnuntait on aina löhöpäiviä! Toisaalta tekee kyllä myös hyvää pyhittää yksi päivä pelkälle levolle.

    http://energiapistos.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on niitä parempiakin muffinsseja tullut syötyä, mutta kyllä nuo nyt paremman puutteessa meni kurkusta alas :D Mutta eihän kaikilla ole samat mieltymykset, joten sinulle nämä saattaisi vaikka maistua patemmin :) Sunnuntait on kyllä juurikin pyhitetty pelkälle löhöilylle!

      Poista
  5. Ihana blogi! Mutta niitä joulukalenteri-ideoita... Kortinteko-ohjeita, jouluisia reseptejä, tunnelmallisia kuvia, mitä toivon joululahjaksi, joululahjaehdotuksia eli mitkä asiat ovat nyt pinnalla, joita voisi ostaa kaverille. :) Jouluisia meikkejä ja kenties hiustutoriaaleja.

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Oi olipas kivoja ideoita, pistetään korvan taakse!

      Poista
  6. Näyttääpä hyviltä nuo muffinit! :-) Jouluaiheisia reseptejä ois kiva lukea joulukalenterista :-)

    VastaaPoista